Меморијал Обрена Тешића – Рели Тара 2023

0 2.282

У петак, 25. августа, центром Бајине Баште, поново ће, после 14 година одјекивати рески звук снажних рели аутомобила. Рели Тара 2023 – Меморијал Обрена Тешића стартоваће у центру града у 20:30  док ће се брзински испити возити сутрадан, у суботу, на Тари.

Фото: Промо

Поред добро познатих и, слободно можемо рећи, легендарних брзинаца Перућац и Митровац, вози се и један нови. Брзинац Мећавник стартује на Мокрој Гори у близини Дрвенграда, протеже се прелепим пределима изнад Заовина и завршава на Секулићу. Циљ релија је у суботу увече од 19 часова у центру Бајине Баште где ће најбољим посадама и клубовима бити додељени пехари.

Фото: Промо

Овај рели носи назив Меморијал Обрена Тешића у знак сећања на велику легенду овог спорта који је име Бајине Баште прославио у рели свету и много шире од граница наше земље. У оквиру припрема за овај рели, љубитељи овог спорта и пре свега поштоваоци лика и дела Обрена Тешића и његовог сувозача, недавно преминулог Ненада Дамљановића Туње, организовали су израду мурала посвећеног њима и то управо на Тари поред стазе којом су они безброј пута прошли у тркачком ауту и коју су толико волели.

Уз наду да ће повратак релија на Тару протећи у најбољем реду и бити само почетак низа успешно организованих релија који ће у будућности привлачити, као и некада, бројне иностране посаде позивамо вас да овај викенд проведете у природи и на безбедним местима бодрите своје фаворите, а по завршетку не оставите за собом смеће како би Тару сачували лепом каква јесте. – кажу за Дрина Инфо представници бајинобаштанских аутомобилских клубова.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена