МАЂАРСКА: Изложба о Тари у Мохачу

0 632

У Центру за посетиоце Националног парка Дунав-Драва у Мохачу, у среду 14. октобра, отворена је изложба фотографија Фото сафари – „Тара 2014“.

На отварању изложбе присутнима су се обратили госпођа Естер Бушерт, заменик директора НП Дунав-Драва, Милан Ђурић, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, професор Бела Сабо, тутор фото сафарија и Бориша Чолић, руководилац Службе информисања и промоције вредности НП Тара.

NP Tara изложба Мохач

Изложба у Будимпешти састављена је од фотографија Таре и околине насталих током фото-сафарија „Тара 2014“ на којима су приказане природне лепоте, као и историјске и етнографске вредности подручја.

Изложба је организована уз помоћ Културног и документационог центра Срба у Мађарској у оквиру месеца српске културе у Мађарској, а договорена је приликом посете представника НП Тара Националном парку Дунав-Драва у мају ове године.

NP Tara 3

Представници Националног парка Тара су дан након отварања изложбе, 15. октобра, били гости на пријему у амбасади Србије у Будимпешти организованом поводом затварања месеца Српске културе у Мађарској.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена