Вучић: Мост ће показати да можемо да спајамо људе и обале

0 426

Српски премијер Александар Вучић је приликом отпочињања радова на градњи моста Љубовија-Братунац рекао да је тај пројекат обећавала свака власт у протеклих 15 година, због чега је, како је навео, посебно поносан што је данас у Љубовији.

CRwBovyUEAAaP7O

Мост ће бити дуг 227 метара, имаће и стазу за бициклисте и пешаке, а робни промет моћи ће преко њега да се одвија несметано, навео је Александар Вучић, додајући да превозници више неће морати да иду 60 километара на север, преноси Танјуг. Мост ће бити од помоћи привреди и Србије и РС, навео је премијер, а, додао је, „показаће да можемо да спајамо људе и обале“.

Како је објаснио, Влада Србије већ је платила 50 милиона динара за пројектну документацију, док је укупна вредност пројекта са српске стране 660 милиона динара, а укупна инвестиција 13 милиона евра.

Рок за изградњу је 23 месеца, додао је, али и изразио уверење да ће се то догодити тачно за годину дана. „Биће мука, али за овакве грађевинаре нема ни брзака, ни мука, ни проблема и потпуно сам сигуран да ћемо у ово време наредне године бити овде и моћи да пређемо мост“, поручио је Вучић.

Уверен је такође да ће они који долазе после нас умети то да цене, а они данас присутни на отварању радова да ће моћи да кажу да је ова власт нешто урадила. „Ајде да не кукамо више и да видимо добре резултате. Уверен сам да ћете осетити те добре резултате у најскоријем року“, поручио је премијер.

Најавио је да ће Влада Србије настојати даље да спаја Ужице са Вишеградом, да отвара комуникације са Босном и Херцеговином. „То радимо да спајамо људе и омогућимо да живе боље, запослимо што већи број људи. Поносан сам што имамо људе који верују у Србију“, поручио је премијер.

Посебно је захвалио РС на подршци Србији, али и грађанима што показју да смо јединствени и сложни, и што тако, како је рекао, можемо да чувамо, штитимо и бранимо нашу земљу. „Наши резултати биће све бољи и већи, а наша економија све јача и успешнија“, закључио је Вучић.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена