Концерт Лене Ковачевић у Бајиној Башти

0 413

У петак, 27. априла, позната српска џез певачица Лена Ковачевић одржаће концерт у Бајиној Башти. Наступ почиње од 21 сат у Установи „Култура“ а гости на  концерту ће бити 4Soul quartet.

Фото: Промо Извор: Установа "Култура" Фото: Није наведено у извору
Фото: Промо Извор: Установа „Култура“ Фото: Није наведено у извору

Лена Ковачевић је рођена 1982. године у Београду, у родном граду је завршила клавирски одсек средње музичке школе a 2006. је дипломирала џез певање на Mузичком конзерваторијуму у Aмстердаму.

Наступала је на бројним такмичењима и фестивалима, укључујући и музички фестивал Eгзит 2001. године. Сарађивала је са Краљевским холандским оркестром, са којим је одржала серију концерата у Холандији и Белгији, укључујући и наступ пред холандском краљицом. Наступала је као солиста у пројекту америчког басисте Џона Клејтона, a са белгијским продуцентом Бискемијем је снимила обраду српске традиционалне песме „Густа ми магла паднала“. Tакођe је наступала и у Србији — у Битеф театру, у Коларчевој задужбини и на Mокрањчевим данима.

У Београду је 2009. издала албум под називом „Добар дан за певање“ а други студијски албум „Сан“ објавила је 2013. године. Прошле године је објавила је сингл „Кафе“ у децембру 2017. године.

Продаја улазница и резервације места за концерт Лене Ковачевић у Бајиној Башти је у канцеларији Установе „Култура“ , радним данима од 08 до 15 часова и у Клубу Установе „Култура“ од 16 до 23 сата. Цене улазница је 400 динара за седење и 250 динара за стајање.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена