Вишеград домаћин пролазног циља на „Трци кроз Србију“

0 639

Вишеград ће бити домаћин пролазног циља прве етапе на овогодишњој јубиларној 60. Међународној бициклистичкој „Трци кроз Србију“, а у Вишеграду би бициклисти требали да пређу преко старог Моста Мехмед-паше Соколовића. Директор „Трке кроз Србију“ Владимир Куваља рекао је Срни да прва етапа трке почиње 1. септембра, када ће караван са 150 бициклиста из 30 светских земаља стартовати са Јахорине и стићи на циљ на Златибору.

Трка кроз Србију насловна (1)

„Такмичари ће проћи и кроз Вишеград. Трасу и трку смо конципирали тако да само бициклисти у пратњи два званична мотора, која обезбеђују трку, пређу преко старог моста. Оваквом акцијом представићемо целом свету симбол овог краја, али и све туристичке потенцијале у Вишеграду и регији“, истакао је Куваља.

Он је нагласио да је прва етапа интересантна зато што ће учесници без заустављања прећи гранични прелаз, што говори о повезаности две земље – Србије и Републике Српске.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је Вишеград добио могућност да буде домаћин пролазног циља прве етапе бициклистичке трке.

„Драго нам је да ће овај велики догађај бити обележен и у Вишеграду. Ово је важно за Вишеград због промоције туризма, а ми ћемо се потрудити да будемо добри домаћини и да оправдамо указано поверење“, истакао је Ђуревић.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ одржава се од 1. до 3. септембра, у организацији Бициклистичког савеза Србије и Бициклистичког савеза Републике Српске.

Ова трка повезује и промовише бројна туристичка места – Јахорину, Вишеград, Мокру Гору, Златибор, Дивчибаре, Београд и Нови Сад.

Извор: СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена