КK „ТАРА“ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Душан Радовановић освојио бронзу

0 428

Протеклог викенда од 11. до 13. октобра, у чешком граду Карловe Вари, одржано је Светско Шотокан карате првенство у организацији Шотокан карате до Уједињених нација. На овом такмичењу је учествовало је око 1300 такмичара из 35 земаља. У саставу репрезентације Шотокан карате савеза Србије, учествовало је и шест такмичара из Бајине Баште, чланова карате клуба „Тара“, који су наступали у бoрбама.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Тренер Драган Радовановић, који је на овом такмичењу имао и улогу селектора за јуниоре у борбама каже за Дрина Инфо: „ Ово је после неколико година прво велико и значајно такмичење за нас, било је и очекивано да деца покажу малу несигурност у наступима. Сви су учествовали у категорији борбе појединачно до три ипона“.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

„Нела Радивојевић је у првом колу имала победу у рукама против такмичарке из Румуније али на жалост није била довољно пажљива и при резултату од 2 : 0 у последњим тренуцима меча губи због трећег изласка. Такође, у првом колу губе Стефан Радовановић и Матеја Јосиповић. Марко Јаковљевић и Матеја Рајић су заустављени у другом колу првенства тако да им је недостајало мало спортске среће за бољи пласман“.

72486507_924668127915643_2271832395852283904_n
Фото: Дрина Инфо

„Најмлађи члан из екипе Бајинобаштана, Душан Радовановић, ученик четвртог разреда ОШ „Рајак Павићевић“ је свој први наступ на овако великом такмичењу крунисао освајањем трећег места и бронзане медаље“.

„Ово је велики успех за све нас, сама чињеница да смо имали прилику да наступимо на Првенству света треба да нам буде подстрек у даљем раду а деци мотив више да вредно тренирају и да се припремају за неке будуће изазове“, каже тренер Драган Радовановић

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена