KARATE: Izuzetan uspeh na Prvenstvu Srbije

0 503

Minulog vikenda u Kragujevcu je održano Prvenstvo Srbije u karateu za mlađe uzrasne kategorije (poletarci, pioniri, nade). Kroz prethodne kvalifikacione turnire, učešće na Prvenstvu Srbije izborilo je preko 1100 takmičara, među njima i 11 članova KK „Omladinac“ iz Bajine Bašte. Mladi Bajinobaštani ostvarili su fenomenalan uspeh sa osvojene 4 medalje.

Najzapaženiji rezultat ostvarila je Maša Selinić, koja je u kategoriji nada -45 kg postala vicešampion Srbije. Srebrnu medalju Maša je osvojila u izuzetno jakoj konkurenciji, što daje dodatnu težinu ostvarenom rezultatu.

Na slici: KK "Omladinac", Foto: Drina info
Na slici: KK „Omladinac“, Foto: Drina info

Troje takmičara „Omladinca“ osvojilo je bronzane medalje. Jana Pečenica je osvojila odličje u kategoriji nada +50 kg a Anastasija Ivanović u kategoriji nada -50 kg. Treće mesto osvojio je i Luka Đokić u katama u kategoriji nada.

Ženska ekipa nada u sastavau Sara Radovanović, Maša Selinić, Jana Pečenica i Jana Pavlović bila je nadomak medalja ali su nažalost izgubile odlučujući meč tesnim rezultatom.

Na slici: KK "Omladinac", Foto: Drina info
Na slici: KK „Omladinac“, Foto: Drina info

Na Prvenstvu Srbijr zapažene nastupe ostvarili su i ostali takmičari: Mara Živanović, Anđela Živanović, Sara Filipović, Luka Simić i Ivana Lukić.

-Zaista smo svi u klubu prezadovoljni ostavrenim rezultatima na Prvenstvu Srbije. Slobodno možemo reći da su ove četiri medalje vanserijski rezultat i svima u klubu jedno veliko priznanje. Nas već za vikend očekuju nova iskušenja na tri turnira.- kaže za naš  portal Milenko Ordagić, predsednik KK „Omladinac“.

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena