Изузетни резултати бајинобаштанских атлетичара

0 823

На отварању атлетске зимске сезоне атлетичари Aтлетског клуба „Аутоцентар“ из Бајине Баште остварили су изузетне резултате. Први наступ бајинобаштанскс атлетичари забележили су на појединачном Отвореном првенству Војводине за сениоре 15. децембра у Новом Саду где су освојили три медаље, две златне и једну сребрну.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Званично најбољи спортиста Бајине Баште за 2019 годину, Божидар Божо Марковић, фантастично је почео нову атлетску сезону и на појединачном Отвореном првенству Војводине у категорији сениора оборио лични рецорд у скоку увис. Божо је прескочио 211 цм, испунио норму за наступ на Балканијади, освојио прво место и овом златном медељамо наговестио да је у одличној форми и да веома спреман дочекује следећа такмичења.

Божидар Божо Марковић
Божидар Божо Марковић Фото: Дрина Инфо

Талентована атлетичарка Тијана Kарадаревић на одличан начин је започела сезону у дворани, прескочила је 5,40 m освојила и освојила златну медаљу у категорији млађих јуниорки. Она је показала да је у све бољој форми и да се на прави начин припрема за следеће такмичарске наступе.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Атлетичар Дејан Јовановић такође је имао запажен наступ на овом такмичењу, прескочио је 6,30 m у даљ и освојио друго место и сребрну медаљу у категорији млађих јуниора. Овај Бајинобнаштанин је на овај начин потврдио да је спреман за далеке скокове у наставку сезоне.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

– Припремамо се за велика такмичења наших атлетичара. Наступ на овом такмичењу је испунио очекивања. Божо је поправио лични рекорд, нападао висину 213 коју је мало фалило да прескочи, одличним скакањем најавио је и наступе за репрезентацију. Тијана је поновила један од бољих резултата ове сезоне и најавила да је један од кандидата за млађе јуниорску репрезентацију , имала је одличне скокове али нажалост са малим преступима, док је Дејан одлично скакао, забележио добре скокове и при скоковима имао доста простора на дасци. Изузетно сам задовољан наступима атлетичара на отварању зимске сезоне. Оно право тек следи – каже за Дрина Инфо тренер Атлетског клуба „Аутоцентар“ Јован Ђурић.

Овај садржај је суфинансиран из буџета општине Бајина Башта кроз пројекат производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Бајина Башта у 2019. години. 

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена