БАЈИНА БАШТА: Фонд за лечење деце и за помоћ у вантелесној оплодњи

1 1.414

Скупштина општине Бајина Башта донела је прошле године одлуку о оснивању Буџетског фонда за лечење деце оболеле од тешких болести и за финансијску помоћ за вантелесну оплодњу. Овом одлуком основан је општински Буџетски фонд за лечење деце до 18 година старости са пребивалиштем на територији општине Бајина Башта, оболеле од тешких болести, дефинисаних прописима о здравственој заштити и за финансијску помоћ за вантелесну оплодњу.

Пример уплатнице за донирање средстава у фонд од стране физичких лица
Пример уплатнице за донирање средстава у фонд од стране физичких лица

Поред средстава која се из буџета општине Бајина Башта издвајају у овај фонд он је направљен тако да и физичка и правна лица могу донирати новац у њега и на тај начин помоћи у лечењу оболеле деце и у напорима да се путем вантелесне оплодње дође до потомства. Сва заинтресована правна и физичка лица могу донирати средства у општински Буџетски фонд, а она ће бити искоришћена за помоћ у лечењу оболеле деце и за финансирање вантелесних оплодњи.

Пример уплатнице за донирање средстава у фонд од стране правних лица
Пример уплатнице за донирање средстава у фонд од стране правних лица

Више о општинском Буџетском фонду и правилнику по коме он ради можете прочитати овде.

Овај садржај је суфинансиран из буџета општине Бајина Башта кроз пројекат производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Бајина Башта у 2019. години. 

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена