ДУНАВСКИ БИЗНИС ФОРУМ: Чајетини признање „Златни кључ“

0 449

У Новом Саду одржан је четврти Дунавски бизнис форум, који је окупио привреднике и представнике општина из 14 земаља из области привреде, економије на којем су представљена достигнућа у инфраструктурним пројектима који су значајни како за локалне самоуправе, тако и  регион. У оквиру овог форума Општини Чајетина додељен је „Златни кључ“ за унапређење реализованих пројеката у инфраструктури,  у предходном периоду и квалитетним пројектима који су у почетној фази реализације. Испред Општине Чајетина награду је примио Арсен Ђурић, а награду је уручио Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

dunavski-biznis-forum-e1443604124214

Арсен Ђурић је примајући награду изразио задовољство што је препознат труд и рад Општине Чајетина и рекао да ова награда пуно значи, представља подстицај за неки будући рад, али свакако представља и обавезу да у наредном периоду радимо још боље и квалитетније него до сада. Дунавски бизнис форум својим садржајима – са девет панела и конфереција, доделеом признања, испунио је три дана рада, а предавања су  одржавана у сали Скупштине АП Војводионе и Ректорату новосадског Универзитета .

У оквиру VII панела, чија тема је била Нова јавна управа и пројекти будућности, Арсен Ђурић је представио пројекте чија је реализација почела или је у плану. Присутнима је представио пројекат изградње гондоле, изградњу аква парка по моделу јавног-приватног партнерства, изградњу спортског аеродрома, увођење аеродрома Поникве у функцију, уређење ски центра Обудоевица и низ мањих пројеката који ће бити реализовани у наредних неколико година. Он је говорио и о обновљивим изворима енергије као једним од битних ресурса којима општина располаже и управо захваљујући тим ресурсима планирана је изградња 24 мини хидроелектране, од којих је једна изграђена, а три су у поступку градње. Такође је истакао да општина Чајетина поседује добре потенцијале за коришћење енергије ветра и соларне енергије.

??????????????????????

Осим размене идеје и искустава, овакви догађаји су прилика да се остваре контакти са представницима других регија како би се унапредила пословна и регионална сарадња. Па је тако са представником Привредне коморе Ријечке жупаније договорен и заједнички састанак на којем ће бити речи о учешћу у једном заједничком пројекту везаном за изградњу аеродрома. Организатори и домаћини четвртог Дунавског бизнис форума су Медиа Инвент, Универзитет  Нови Сад, БСЦ-Информативни центар за пословну стандардизацију и сертификацију и Институт европских региона из Салзбурга, под поковитељством Покрајинске владе.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена