Центар Бајине Баште у новом руху

2 905

Нацрт буџета за следећу годину увелико је у припреми, а најзначајнија ставка односиће се на реконструкцију градског трга, рекао је за Глас западне Србије председник општине Радомир Филиповић. Он је истакао да ће цела инвестиција коштати 60 милиона динара и да ће половину овог износа добити од Министарства привреде, док ће други део бити опредељен из буџета општине.

Trg-idejno_resenje 3

“Бајинобаштанин, архитекта Милош Петковић, израдио је идејно решење у току је завршетак појединих планских докумената и верујем да ће трг у Бајиној Башти бити један од најлепших у Србији”, прича први човек општине.

Према његовим речима идејним решењем предвиђене су нове пешачке трасе, а на степеништу које тренутно доминира тргом предвиђена је фонтана са више прелива која представља Хидроелектрану и реку Врело.

“Главни плато биће резервисан за концерте, а два парка који су сада подељени бетонским жардињерама, биће претворена у јединствену целину у чијем центру ће се налазити фонтана са осветљењем. Комплетно шеталиште биће поплочано и осветљено, а биће постављене клупе и различити мобилијари”, казао је Филиповић.

Trg-idejno_resenje 6

Он је истакао да ће нови изглед централног дела општине сигурно значајно оплеменити туристичку понуду града на Дрини.

Извор: Глас западне Србије

2 коментара
  1. milosevic каже

    a gaba ce da bude prvi govornik i da otvori trg

  2. bajinobaštanin каже

    Mogu misliti kako će naš faraon to stručno da otaljs

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена