МОСИ 2020: Бајинобаштани незадовољни исходом гласања

0 667

На данашњој Скупштини МОСИ игара која је одржана у Сокоцу у Републици Српској, одлучено је да домаћин 57. МОСИ игара буде Нова Варош.

Скупштина МОСИ игара Фото: Дрина Инфо
Скупштина МОСИ игара Фото: Дрина Инфо

После повлачења кандидатуре Мојковца у конкуренцији за игре 2020. остали су Бајина Башта и Нова Варош. Иако је Бајина Башта била домаћин МОСИ игара 2002. године а Нова Варош 2008. делегати су са 16 : 11 одлучили да домаћин игара 2020. буде општина испод Златара.

Делегацију Бајине Баште предводио је председник Спортског савеза Петар Ракић који је изјавио да нису били фер услови приликом избора домаћина МОСИ игара али да је и поред тога честитао Новој Вароши на освојеном домаћинству.

У делегацији Бајине Баште у Сокоцу био је и Ненад Лечић, већник за спорт и екологију, који је видно разочаран исходом гласања.

– Гласање за МОСИ игре 2020. oставља горак укус јер тамо где би фер плеј требало да буде императив није га било. Сведоци смо да су последњих пар дана делегати били изложени притиску да гласају за општину која ни по редоследу ни по спортској инфраструктури није могла бити озбиљан конкурент нашој општини. Имајућу у виду нову атмосферу која је присутна у Скупштини МОСИ игара ревидираћемо нашу политику учешћа на овој манифестацији. Користим прилику и да се захвалим општинама из Босне и Херцеговине и Црне Горе које су смогле снаге да и поред притисака гласају за нас. – каже Лечић.

pero
На слици: Петар Ракић, председник Спортског савеза Бајина Башта Фото: Дрина инфо

Дрина Инфо

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена