БАЈИНА БАШТА: Усвојен план детаљне регулације за тунел испод Кадињаче

0 488

На данашњој седници Скупштине општине Бајина Башта усвојен је Статут општине, Статут Установе „Култура“, већи број планова детаљне регулације  и неколико планова и програма рада за 2019. годину. Установа „Култура“ је добила новог вршиоца дужности директора, а Скупштина је усвојила и Декларацију о неговању и заштити ћирилице.

Презентација плана детаљне регулације испод Кадињаче
Презентација плана детаљне регулације испод Кадињаче

Најзначајнија тема о којој се расправљало на 16. седници Скупштине општине Бајина Башта била је одлука о доношењу плана детаљне регулације за тунел испод Кадињаче.  План који су сачинили стручњаци Института за путеве одборницима је презентовао Мирослав Марић. Он је путем презентације на видео биму показао предвиђену трасу тунела, захвалио општини Бајина Башта на сарадњи приликом припреме плана и посебно похвалио сарадњу са Милошем Јелисавчић и Иваном Марковићем током израде плана детаљне регулације. После краће дискусије одборници су усвојили предложени план детаљне регулације.

Одборници су такође усвојили одлуку о приступању изради Плана детаљне регулације обале језера Перућац и одлуку о изради стратешке процене утицаја на животну средину које ће финасирати ХЕ „Бајина Башта“. Усвојени су и планови рада Народне библиотеке „Милош Требињац“, Установе „Култура“ и Туристичке организације регије Западна Србија.

На данашњој седници именован је нови вршилац дужности директора Установе „Култура“.Реч је о Миловану Јездићу мастер дипломираном инжењеру пољопривреде који ће на том месту заменити Емилију Јовановић. Одборници су усвојили и Декларацију о заштити и неговању ћирилице коју су предложили Зоран Раковић и Синиша Спасојевић.

Нови вд директора Установе "Култура" Милован Јездић
Нови вд директора Установе „Култура“ Милован Јездић

На почетку седнице данашње Скупштине представници опозиционих странака ДС и ЛДП напустили су заседање, а разлоге за то је за скупштинском говорницом изнела Валентина Марковић. Одборници опозиције одрекли су се дневница и предложили да се до краја године сви одборници одрекну дневница у корист Фонда за вантелесну оплодњу.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена