ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Распоређена средства за спорт

0 598

Чланови Општинског већа Бајине Баште су једногласно усвојили све четири тачке дневног реда предвиђене за ову седницу. Усвојен је извештај конкурсне комисије о спроведеном конкурсном поступку за попоуњавање положаја начелника Општинске управе општине Бајина Башта. Ово је други неуспели конкурс за избор начелника. Предлог прве измене плана Јавних набавки за Општинску управу општине такође је усвојен од чланова Општинског већа. Захтев Општинске управе општине Бајина Башта за коришћење средстава текуће буџетске резерве односио се на потребе текућих поправки и одржавања. Износ од 300.000 динара биће употребљен за одржавање система грејања у згради Општинске управе као и поправку службеног аутомобила. Одобрено је да се из буџетских резерви исплати 54.000 динара удружењу Глас завичаја Рогачица које је захтев поднело у јануару 2021. Средства су одобрена конкурсом за доделу средстава буџета намењених НВО у 2020.


Председник Комисије за спорт Урош Ђокић чалновима општинског већа представио је предлог расподеле средстава за спорт за 2021. годину и Извештај о спроведеном стручном прегледу и оцени поднетих годишњих програма. Општина је за спорт из буџета определила 25 милиона динара, за ова средства конкурисало је 26 клубова са 35 програма.

– Сви у Већу смо сагласни да је извештај Комисије за спорт јако добро урађен и да имамо тачан увид у финансијска средства и њихову расподелу. Оно о чему је Комисија водила рачуна, а што је мени лично драго, је да се од ове године више улаже у женски спорт што ће надам се довести и до формирња женских селекцијама у клубовима. За сада имамо одбојкашке клубове који окупљају највећи број девојчица и девојака. Значајна средства издвојена су за развој школског спорта ове године, и сматрам да му треба дати већи значај. Промоција спорта у нижим разредима је пресудна за развијање спортског духа код деце. Издвојили су се клубови од посебног значаја и за њих је опредељено 13.395.000 динара и то су клубови који су добили највише средстава. Похвалила бих рад Кајак клуба Дрина, Атлетског клуба Аутоцентар који стипендирају своје најбоље такмичаре и Планинарски клуб Тара који се истакао промоцијом пре свега планине Таре и околине. – истакла је председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена