Од сутра забрана кретања од 17 до 5 часова ујутру

0 635

Председник Републике Србије Александар Вучић саопштио је на вечерашњој конференцији за новинаре да ће предложити Влади да од сутра забрана кретања буде продужена и да траје од 17 часова до 5 сати ујутру.

Ванредно стање насловна

Вучић је упозорио на то да ако и то не буде довољно, ова мера ће бити ширина и даље, и поновио молбу грађанима да не излазе напоље. Он је рекао да је то веома тешка мера, али да дисциплина грађана није била довољна. Председник је рекао да ће ту меру вечерас предложити Влади, и да верује да ће она бити прихваћена. Полицијски час ће од сутра трајати не од 20 сати, већ од 17 сати. Што значи да ће забрана кретања трајати 12 сати за оне који имају мање од 65 година, објаснио је он.

Вучић је рекао да је данас био најтежи дан за Србију, јер је утврђено да је заражено још 36 особа, што је укупно 171 заражени новим коронавирусом. Он је упозорио на то да ће број заражених бити сваки дан све већи и већи, уколико грађани Србије не промене своје понашање. Не терајте нас да уводимо полицијски час 24 сата дневно, поручио је Вучић и указао на то да ће држава бити принуђена да продужава време забране кретања, ако треба и до потпуне забране, уколико грађани не буду стриктније поштовали мере Владе. Већ у уторак ће бити 24 сата полицијски час, ако се не будемо придржавали наведених мера, упозорио је он и додао да ће забрана кретања у понедељак бити од 14 сати, а већ од уторка 24 часа. Председник је још једном апеловао на грађане Србије да не излазе напоље без преке потребе.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена