БАЈИНА БАШТА: Предавање о болестима зависности

1 623

У среду, 09.09.2015. године са почетком у 18 часова, у сали биоскопа “Влаја“, одржаће се предавање на тему породица у вртлогу дроге и шта учинити. Предавач је психолог и писац књиге Породица у вртлогу дроге  Недељко Јовић.

23.10.2009-001
Шта је оно што разликује нашу породицу од оне која има проблеме са дрогом и да ли има разлике? Шта учинити ако је проблем са дрогом у сопстевној породици? Одговоре на ова и још низ питања о болестима зависности чућете на овом предавању,намењеном ђацима ,родитељима и васпитачима.

Недељко Јовић je дипломирани психолог из Београда. Бави се научним и стручним радом из области превенције болести зависности са посебним аспектом на психосоцијалну проблематику зависника и његове породице. Почетком 2005. године као аутор и издавач објављује прво издање књиге „Водич за родитеље: „Породица у вртлогу дроге“. Са другим издањем почетком 2007. године књига доживљава своју пуну афирмацију, преводом на мађарски језик. У 2008. години, са трећим издањем књиге, и као такве апликације, акредитована је и као једнодневни семинар за стручно усавршавање васпитача и наставника у домовима ученика, као и у основним и средњим школама. Ту акредитацију је одобрио „Завод за унапређење образовања и васпитања“ при Министарству просвете.

У 2010.години је акредитован стручни састанак који је одобрио Здравствени савет Србије при Министарству здравља у склопу континуиране едукације лекара и свих здравствених радника, а који се имплементира већ трећу годину у здравственим установама широм Србије. Књига и сам семинар су акредитовани и у школској 2012/2013. години, а препорука је васпитачима њено свакодневно коришћење и укључење породице у превентивни рад. Основно убеђење аутора је: Највећи човеков непријатељ је незнање. Све оно што улажемо у спознају ствари, вратиће нам се вишеструко.

Улаз је бесплатан.

Дрина Инфо Портал

1 коментар
  1. Beli каже

    Mislim da je ovo korisno videti.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена