Представљен програм „Ћириличне баштине“

0 830

Данас је у галерији Установе „Култура“ одржана конференција за медије поводом манифестације „Ћирилична баштина“ која се од петка до недеље одржава у Бајиној Башти. Овом приликом представљен је комплетан програм манифестације која је проистекла из Декларације о заштити и неговању ћирилице коју је у марту усвојила Скупштина општине Бајина Башта.

Ћирилична баштина - програм

Највећи део овогодишње манифестације одвијаће се у Установи „Култура“ али су одређени сегменти везани и за манастир Рача и за Основну школу „Свети Сава“.

Ћирилична баштина увод

 

Новинарима су се обратили чланови радне групе која је на основу Декларације формирана и чији је задатак да раде на предлагању мера за заштиту и неговање ћирилице на територији општине Бајина Башта. Радна група је у протеклом периоду највише радила на организовању прве манифестације Ћирилична баштина али су успели да реализују и неке конкретне мере за очување ћирилице.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Јасна Станковић, историчар уметности, је имала уводну реч о самој манифестацији, након чега су говорили подносиоци Декларације о заштити и неговању ћирилице, чланови радне групе, Синиша Спасојевић и Зоран Раковић. Испред Установе „Култура“ обратио се вд директор Милован Јездић, а о делу програма у ОШ „Свети Сава“, Олгица Филиповић, проф.руског језика. Драгана Васић, проф. српског језика и представник Планинарског друштва „Тара“, рекла је неколико речи о теми коју ће излагати на манифестацији, као и о шетачкој тури, која ће се одржати у недељу после литургије у манастиру Рача.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена