5. Сабор ловаца на Тари 16. септембра

2 810

Пети по реду Сабор ловаца на Тари организује се у недељу, 16. септембра, у простору расадника Националног парка Тара на Калуђерским барама.

5. Sabor lovaca

Организатори манифестације ове године су Општина Бајина Башта и град Ужице, Установа Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ и ловачка удружења „Соко“ из Бајине Баште и „Алекса Дејовић“ из Ужица. Велики допринос организацији сабора дају и Национални парк „Тара“ и ЈКП „12. септембар“ из Бајине Баште као и бројни други пријатељи манифестације. Медијски спонзор 5. Сабора ловаца на Тари је Дрина Инфо.

Ова манифестација константно привлачи све већи број посетилаца и такмичарских екипа из целог региона а од ове године и град Ужице је препознао значај Сабора ловаца и укључио се у организацију. Најављено је учешће бројних екипа из Србије и региона као и великог броја ловачких удружења чији чланови ће се такмичити на Сабору.

Сабор почиње у недељу у 10 часова када креће такмичење у припремању ловачког гулаша и такмичење за Куп Таре у ловном стрељаштву. Награда за победника Купа Таре је одстрел срндаћа и 20 000 динара, а за друго и треће место одстрел срндаћа. За победнике такмичења у припремању ловачког гулаша су такође обезбеђене бројне вредне награде.

Прошлогодишњи сабор ловаца на Тари Фото: С.Спасојевић/Дрина Инфо
Прошлогодишњи сабор ловаца на Тари Фото: С.Спасојевић/Дрина Инфо

Пријава екипа за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти или на телефон 031/866-903 до 14. септембра. Котизација за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је 500 динара по екипи а свака пријављена екипа добија од организатора по два килограма меса и дрва за припремање гулаша.

Од 13 часова је такмичење у спортским играма у оквиру сабора док је у 16 часова проглашење победника и додела награда. Манифестацију ће пратити квалитетан целодневни музички програм.

Дрина Инфо

2 коментара
  1. Радиша каже

    Лепа манифестација и леп повод да се ловци друже. Овог пута сам као представник Л.У. ,,Драган Радовић,, из Лајковца позван да као гост присуствујем тој манифестацији. Жао ми је што овог пута нећу моћи доћи јер се у Бечићима одржавају РСИ комуналаца Србије ге сам ангажован. Надам се да се следеће године неће подударити термини јер жарко желим да дођем на ту манифестацију, посебно што сам рођен у Кремнима. Организаторима желим да све прође у најбољем реду и да их послужи лепо време. ДОБАР ПОГЛЕД.

  2. Mira каже

    Mi smo gosti na Kaludjerskim barama pa bi voleli da prisustvujemo ovoj manifestaciji i da vidimo takmicenje pa nas interesuje gde se nalazi rasadnik gde će se to održavati i da li moženo da prisustvujemo kao posmatrači. Hvala unapred na odgovoru.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена