Цвијановићева вратила Хамдију Фејзића на место председника Скупштине општине Сребреница

0 738

Председница Владе РС Жељка Цвијановић донела је Одлуку о обустави разрешења Хамдије Фејзића (СДА) са места председника Скупштине општине Сребреница.

Општина Сребреница
Општина Сребреница

Наиме, како је Цвијановић навела у одлуци, СО Сребреница је на седници 28. априла донела одлуку о разрешењу Хамдије Фејзића са дужности председника Скупштине општине Сребреница. Цвијановић је ову одлуку назвала незаконитом и наредила да се Фејзић врати на место председавајућег СО Сребреница.

– Закључци владе РС који се односе на Сребреницу показују да је скупштинска већина недавно формирана доносила одлуке нелегално и незаконито. Одлуке се односе на именовања и разрешења председника и потпредседника СО Сребреница, именовања и разрешења начелника општинских одељења, те смену и именовање директора Јавних предузећа и установа. Упркос свему, у јавности иступа бивши члан СДА Садик Ахметовић. Подсећамо, Ахметовић је избачен из СДА. Ахметовић је тај који има најмање право да говори – навео је Фејзић.

Он је додао да је „Ахметовић годинама док је имао власт у Сребреници држао Бошњаке у подређеном положају“.

– О Сребреници и Бошњацима се бринуо из Тузле бусајући се у прса као велики патриота и члан СДА. Био је члан СДА док му је странка била добра и док је имао користи. Више од милион марака је имао користи од СДА кроз плате и разне функције. Ништа није дао. У последње време након што је постао бивши члан СДА у медијима Ахметовић иступа против председника Изетбеговића који нема никакве везе са дешавањима. Међутим, све је то прилика Ахметовићу да пронађе своје измишљене везе и блати Изетбеговића у медијима без аргумената. Константно помиње инцидент у Сребреници за који сноси добар део одговорности. Правио је раздор у општинском одбору СДА и сва дешавања после па и случај Османовић су била у његовој режији. Поједини одборници у СО Сребреница треба јавно да се ограде од медијских иступа Садика Ахметовића – поручио је Фејзић, пише Н1.

Он је на крају додао да је било сасвим логично очекивати овакву одлуку Владе РС јер ни у једном тренутку нису испоштоване законске процедуре, те да је оваквим поступцима само нанесена штета и отежано функционисање општине Сребреница.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена