Смењена власт Нове Вароши: Напредњаци изгубили већину

0 762

Гласом бившег одборника Нова коалиција сменила је председника општине Бранка Бјелића (СНС), а изабран је Раде Васиљевић из Групе грађана „Нови људи за Нову Варош“

Нова Варош насловна

Нова коалиција сменила је председника општине Бранка Бјелића (СНС), а за новог председника општине Нова Варош изабран је Раде Васиљевић из Групе грађана „Нови људи за Нову Варош“, а за заменика Славиша Пурић (ДС).

Одборничка већина сменила је и заменика председника Скупштине општине Алију Мујагића (СДП), а на његово место именована је Гордана Коитар. Нова власт изабрала је и нове чланове Општинског већа.

Сада су у опозицији СНС са 11 одборника и СДП и СПС са по једним одборником.

Са 14 гласова за и 13 против на седници СО је најпре смењен председник Скупштине Димитрије Пауновић (СНС). Смену је затражила Група грађана „Нови људи за Нову Варош“, а њима су се придружили и одборници опозиције ДС и НС и одборница Гордана Коитар, из редова СНС чији је мандат верификован на седници. За новог председника изабран је Никола Јелић из Нове Србије.

– Ради се о једном нечасном гесту одборнице СНС, која је на седници напустила наш одборнички клуб и сада наступа као самостални одборник. Она је ових дана тражила од мене да јој обезбедим посао, ја то нисам могао, па је највероватније незадовољна – рекао је смењени председник Скупштине Димитрије Пауновић. Одборница Гордана Коитар није желела да даје изјаву за медије.

– Овакво стање у општини Нова Варош више није могло да се издржи – изричит је Раде Васиљевић из Групе грађана „Нови људи за Нову Варош“. – Ми смо на свакој седници критиковали партијске уцене, претње, родбинска запошљавања.

НЕЗАДОВОЉНИ

– МИ смо једина општина у Србији која је пре два месеца донела одлуку да се угаси Дирекција за изградњу, а за ову седницу смо добили материјал за ликвидацију Дома културе. У многим селима у Србији имају домови културе, а овде се гаси зато што у Дому културе раде људи који нису гласали СНС. Значи у Новој Вароши се све ликвидира – каже Раде Васиљевић.

Извор: Вечерње Новости

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена