Промоција књиге „Стрмово село поред Дрине“

2 412

СтрмовоНа Петровдан, 12. јула у градској галерији у Бајиној Башти биће уприличена промоција књиге „Стрмово село поред Дрине“ аутора Митра Јосиповића. Промоцију организују издавачи књиге Народна библиотека „Милош Требињац“ из Бајина Башта и Завичајно удружење „Стрмово“ из Бачеваца уз помоћ Установе Култура из Бајине Баште. Поред аутора књиге присутнима ће се обратити и културни посленици који ће причати о овој значајној хроници из овог дела Подриња.

Књига „Стрмово село поред Дрине“ бави се прошлошћу и садашњошћу села Стрмово у општини Бајина Башта. У књизи је презентовано обиље докумената и фотографија прикупљених у Историјском архиву Србије, Војном музеју, Историјским архивима у Ужицу, Ваљеву и Шапцу, Народном музеју  и  Народној библиотеци из Ужица, као и откривеним и до сада непознатим документима. У прикупљању грађе учествовало је поред  аутора и преко 20 сарадника.

Први део књиге везан је за Стрмово у прошлости и описује све од географског положаја, порекла топонима па до историје села од средњег века и до најновијег периода. Посебан сегмент посвећен је бурним ратним годинама и жртвама које су поднели Стрмовци али и здравственим, школским и спортским приликама у селу.

Други део књиге под називом Стрмовски родослови даје нам преглед фамилија и најзначајнијих чланова тих породица. Реч је како о фамилијама које и данас постоје у Стрмову тако и о онима које су потекле из овог дела Подриња.

Промоција почиње у 20 часова а сви заинтересовани ће бити у прилици да купе књигу по цени од 1500 динара. Сав приход о продаје књига намењен је за финансирање завршетка споменика изгинулим ратницима и цивилним жртвама ратова од 1912. до 1918. године.

Дрина Инфо

2 коментара
 1. Ttajana каже

  Postovani kako mogu poruciti knjigu?
  Tatjana stefanovic

 2. Božidar Milićević каже

  Poštovani,

  kako mogu poručiti knjigu?

  U napred hvala.

  Pozdrav,

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена