БАЊА КОВИЉАЧА: Кур-салон пред самоурушавањем, надлежне баш брига!

0 838

Немогуће је речима објаснити небригу надлежних институција по питању полусрушених објеката у једном од најлепших бањских паркова. Виле „Ковиљача“, „Босна“, „Швајцарија“, „Кур салон“ су објекти који су по слову закона под заштитом државе. Ево како та „заштита“ изгледа у реалном животу.

10

Локални политичари се утркују у обећањима и пуна су им уста туризма као стратешке градске одреднице, и то углавном у предизборној кампањи. То је једини период када се и појаве у Бањи Ковиљачи, док све време између избора показују своје право лице, незаинтересованост, а врло често и мржњу према подрињској лепотици. Да је 1945. година па да и разумемо њихове поступке, у периоду када су комунисти затирали све лепо што су Карађорђевићи изградили. Овако, у периоду тзв „демократије“ њихови поступци су у најмању руку нејасни.

kur salon

Силна обећања од пре десет и кусур година о томе како ће Кур-салон бити Градска кућа, виле реновиране, путеви асфалтирани сада већ изазивају гнев и бес код грађана Бање Ковиљаче, који најављују протесте и медијску кампању да би се зауставило (ако је то икако могуће) пропадање некада репрезентативних објеката. Ово је брука и срамота надлежних институција, набеђених политичара и политиканата, поготово свих оних који су из Бање Ковиљаче, који су на било који начин узели учешћа у власти, а ниједном речју протеклих година нису поменули решавање овог, нити многих других проблема.

Извор: banjakoviljaca.org

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена