Бајина Башта добија Парк ћирилице

0 1.450

На данашњој седници Општинског већа општине Бајина Башта прихваћена је иницијатива одборника Синише Спасојевића и Ивана Марковића за именовање и уређење Парка ћирилице.

Синиша Спасојевић се на позив председнице Општине Бајина Башта, Весне Ђурић, укључио у седницу Већа и већницима детаљније образложио идеју око Парка ћирилице. Он је поред већ наведених података у иницијативи за Парк ћирилице, додатно појаснио како би требало да изгледа тај простор и колики ће то значај имати за промоцију српског писма и културе али и туризма Бајине Баште.

Синиша Спасојевић

Председница општине изјавила је да је ова идеја вишеструко корисна за Бајину Башту и да је план да Парк ћирилице буде у потпуности завршен и у функцији пре маја следеће године када се одржава Ћирилична баштина, манифестација посвећена заштити и неговању ћирилице и српског језика и писма.

Председница општине је предложила и да се уреди школска зграда у Рачи, у којој одавно нема наставе и да се претвори у Музеј ћирилице.

Већници су током расправе оценили и да манифестација Ћирилична баштина постаје све значајнија и препознатљивија на нивоу целе државе.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена