Пребројани листићи из Сребренице, Грујичић у убедљивој предност

0 553
Уз присуство посматрача, у Главном центру за бројање гласова у Сарајеву, поново су пребројани гласачки листићи спорних бирачких места из Сребренице.
 Младен Грујичић насловна

Прелиминарне резултате Централна изборна комисија БиХ саопштиће тек сутра.

Међутим, према подацима посматрача који су пратили бројање, разлике између данас утврђених резултата и оних које је раније утврдила Општинска изборна комисија, су занемарљиве. За начелника општине, са три спорна места, разлика тек три гласа.

На пребројавање у Сребреници стављена је тачка. За начелника општине, бројање листића поновљено је на три бирачка места и то два у Дому културе и једном у Петричи. Од укупно 662 гласа 393 су за српског кандидата Младена Грујичића, 269 за бошњачког кандидата Ћамила Дураковића.

Одступања – занемарљива. Три гласа у односу на првобитни резултат утврђен још пре седам дана, подаци су Изборног штаба српског кандидата.

– Разлика је била једино у три гласа, што значи да је била фер и поштена игра и да није било изборне крађе, као што је говорио Дураковић – каже Сања Мочевић, члан Изборног штаба српског кандидата за начелника општине Сребреница.

Због чега је онда Општинска изборна комисија предвођена Нермином Аливуковићем инсистирала на поновљеном бројању гласова? Зашто су на огласним плочама освитали драстично измењени изборни резултати?

Коме су се уместо полицајаца задужених за јавни ред и мир причињавали специјалци? И ко је и зашто палио ватру у Сребреници? У Централној изборној комисији спремни тек да говоре о техничким питањима.

– Резтултати тога гласања за Сребреницу биће придружени путем наше апликације, онако како буду пребројани – каже Ахмет Шантић, председник ЦИК-а.

Поновљено пребројавање гласова за одборничке кандидате, са такође три бирачка места, у Сарајевском, главном центру требало би да буде окончано вечерас. Резултате ће ЦИК озваничити тек сутра на својој веб страници.

Данашњи – за начелничке позиције, сублимирали су и око 500 пребројаних гласова пристиглих поштом. Дураковић је добио нових 394 гласа, Грујичић 68. Предност српског кандидата јесте у благом паду, но у његовом изборном штабу уверени – не буде ли већих манипулација Дураковић ће начелничку позицију морати да уступи Грујичићу.

Извор: РТСР

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена