Грујичић: Срамотна одлуку ЦИК-а

0 422

Одлука Централне изборне комисије БиХ да поништи резултате избора у Сребреници је циркус који поново показује да БиХ није правна држава, рекао је начелник општине Сребреница Младен Грујичић који је био кандидат коалиције Заједно за Сребреницу.

Младен Грујичић Фото: Дрина Инфо

Грујичић, који је према резултатима избора победник, каже да је страна која подржава другог кандидата и странке које подржавају садашњи састав ЦИК-а учинила све да покуша прекројити изборну вољу грађана Сребренице.

– Ако сам добро схватио, они су ову срамну одлуку донели на основу неких 50 гласова људи којима су документи наводно истекли. Поништити комплетне изборе и победу с предности од 1,2 хиљаде гласова због 50 гласова је срамота. Али, нажалост, очекивали смо овако нешто јер су морали донети овакву одлуку да се спасе од срамоте. Све остало би за њих била још већа брука и срамота – каже он.

Грујичић каже да ће искористити сва правна средства која им стоје на располагању да се испоштује изборна воља грађана, али истиче да не верује да ће правда бити испоштована.

– Не брине нас ова одлука зато што су изборе поништили јер ћемо ми победити и на поновљеним изборима с још већом разликом. Ова одлука нас брине јер шест људи може да седне и да се договори да пониште вољу грађана – каже он.

Извор: РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена