ПОБЕДНИК: Стаматовић по четврти пут у фотељи првог човека Чајетине

0 399

Убедљиву победу на локалним изборима, коалиција СНП-ДСС-ПУПС данас је озваничила формирањем општинске власти. Носилац листе Милан Стаматовић (СНП) изабран је четврти пут узастопно за председника општине.

Милан Стаматовић насловна

– Настављамо са капиталним инвестицијама као што су панорамска гондола, постројење за пречишћавање отпадних вода, испитивање и експлоатацију подземних геотермалних вода. Такође и започете преговоре ради нових инвестиција на Златибору. Проширењем туристичких капацитета према Торнику, оживљавањем такозваног „Новог Златибора“, желимо да достигнемо бројку од милион туриста и десет милиона ноћења – навео је Стаматовић у председничком експозеу.

Он је подсетио да је у последњих десет година, од када Чајетину воде људи који су и данас на власти, буџет општине увећан 100 пута и да је Чајетина локална самоуправа са највећим буџетом по глави становника у Србији.

За заменика председника општине изабран је Арсен Ђурић, који је данас поднео оставку на место директора Туристичке организације „Златибор“. Скупштином ће и даље председавати Милоје Рајовић (ДСС), док ће секретар бити Предраг Јокић.

Чајетина је добила и ново општинско веће: Драган Јездимировић (економија), Милован Божић (мала привреда), др Млађен Весовић (здравство), Бранко Петронијевић (пољопривреда), др Гордана Бојовић (социјална политика), Мирослав Туцовић (развој села), Александар Илић (месне заједнице) и Горица Мијаиловић (култура).

Оставку на одборничку функцију поднела је Бојана Божанић (СНП), дојучерашња помоћница председника општине, због функције директора ЈП „Голд гондола Златибор“.

Коалилција СНП-ДСС-ПУПС на изборима је освојила 57 гласова, односно 21 од укупно 31 мандата. Из опозиционих клупа у СО Чајетина деловаће СНС са седам и ГГ „Златиборски поглед“ са три одборника.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена