Нови циклус „Узми рачун и победи“: Више аутомобила и станова

0 243

Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак да се наградна игра са фискалним рачунима и слиповима „Узми рачун и победи“ организује и ове године.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, борба против сиве економије један је економских приоритета Владе, а организација наградне игре је једна од важних мера Националног програма за сузбијање сиве економије.

Фото: Промо
Фото: Промо

„Имајући у виду велики успех првог круга у којем је према истраживању НАЛЕД-а учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна, Влада је на данашњој седници усвојила закључак о организовању новог циклуса наградне игре јер је оцењено да је рекордни одзив значајно допринео јачању пореске културе грађана и привреде и изградњи свести о важности плаћања пореза и одговорног пословања за добробит целог друштва“, пише у саопштењу.

Приређивач новог циклуса биће Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију.

У саопштењу се наводи да ће наградни фонд „Узми рачун и победи 2018“ бити „значајно вреднији“ него прошле године и састојаће се од већег броја аутомобила и станова који ће бити додељени учесницима у наградној игри, током јавног извлачења.

Влада Србије је саопштила да је поред јачања свести грађана о губицима које сви грађани Србије трпе услед сиве економије, први циклус имао и значајне фискалне ефекте.

„Током три месеца наградне игре, евиденција промета преко фискалних каса повећана је за чак 33 одсто код малих обвезника код којих је сива економија најзаступљенија, а порески инспектори регистровали су за четвртину мање прекршаја у издавању фискалних рачуна. У истом периоду забележен је раст безготовинских трансакција за 18,5 одсто“, саопштила је Влада Србије.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена