НАЦИОНАЛНИ ПАРК ТАРА: Обележен Европски дан паркова

0 556

У Центру за посетиоце НП Тара у Бајиној Башти у четвртак, 24. маја, поводом обележавања Европског дана паркова отворена је изложба фотографија „Наша прича о природи“ чији су аутори Предраг Костин и Данило Ђековић, фотографи који своју инспирацију проналазе фотографишући биљни и животињски свет Србије.

nppricaoprida 1

Аутори изложбе фотографија „Наша прича о природи“ Предраг Костин и Данило Ђековић мотиве за своје фотографије налазе широм Србије, а највише на територијама: ЈП Војводинашуме, (СРП „Горње Подунавље“, Делиблатска Пешчара, СРП „Царска Бара“, Русанда, Слано Копово), НП Тара, СРП Увац, као и у СРП Ритови доњег Потисја.

Главни актери на њиховим снимцима су дивље животиње које живе на тим подручјима. Оснивачи су невладине организације „Црна Рода“, која се бави заштитом и проучавањем дивљих животиња. До сада су своје фотографије излагали на више изложби, што самосталних што групних, а сва литература која се бави заштитом и промоцијом биљног и животињског света Србије не може се замислити без њихових фотографија.

Изложба ће бити отворена до 1. јуна.

Европски дан паркова одабран је као сећање на догађај, када је 1909. године у Шведској, у само једном дану, девет паркова добило статус националних. Тај датум у нашој земљи обележава се од 2001. године.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена