Низ мера за повећање безбедности тракториста у општини Бајина Башта

0 491

С а о п ш т е њ е
Комисије за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, у последњих шест година ( од 2015. до краја 2020. године ) од укупно 13 погинулих лица у саобраћајним несрећама на територији општине Бајина Башта, 7 лица су били трактористи. Дакле 54% погинулих лица на територији општине Бајина Башта чине управо трактористи, и по том податку општина Бајина Башта је убедљиво најгора у Србији. Просек погинулих тракториста од укупног броја погинулих лицу у саобраћају у Републици Србији износи око 5 %. У 2020. години од укупно 3 погинула лица у саобраћајним несрећама 2 погинула су били трактористи.


Имајући у виду све наведено Комисија за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта је предложила низ мера како би се ови негативни подаци барем делимично ублажили. Неке од тих мера су набавка заштитних рамова за тракторе, као и ротација и табли за означавање спорих возила као и одржавање едукације за трактористе од стране Агенције за безбедност саобраћаја. Такође једна од препоручених мера је и појачана контрола тракториста у саобраћају од стране саобраћајне полиције како у насељеним местима тако и на сеоским путевима. Такође подсећамо да трактори који учествују у саобраћају на јавним путевима морају да имају обављен технички преглед.

Молимо све трактористе да у циљу своје безбедности и безбедности своје породице редовно врше техничке прегледе, да обрате пажњу на услове пута и конфигурацију терена као и да не управљају трактором под дејством алкохола и као и да не управљају трактором пре стицања права на управљање тракторима односно без дозволе.

Председник Комисије за безбедност
Цвијовић Милорад

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена