ИСТИНСКИ ПРИЈАТЕЉИ: Руски пакет – од „мига“ до „курјака“

0 310

Војска Србије биће ускоро јача за још шест авиона „миг 29“, 30 тенкова Т-72С и 30 оклопних возила БРДМ-2. Цена од 180 до 230 милиона евра за модернизацију авиона „миг 29“ значи доста савремене електронике и наоружања, а тенкови и оклопна возила имају велики потенцијал за модернизацију по релативно ниској цени.

Фото: РТС
Фото: РТС

Приликом представљања два нова хеликоптера за Војску Србије крајем јуна ове године, премијер Александар Вучић је рекао да је тржишна цена „мига 29М/М2“ 45 милиона евра, а у комплету са савременим ракетама 65 милиона евра.

Та разлика од 20 милиона евра сигурно улази у цену модернизације авиона, а уколико се томе дода прилагођавање авиона за употребу у ВС, ремонт и продужење ресурса, односно века коришћења авиона до 2030. године – све се уклапа у цену од 180 до 230 милиона евра за шест авиона.

Радар за авион „миг 29“, који може симултано да прати 10 циљева је „жук Н-010МЕ“, који ће бити уграђен у нове авионе, може да се инсталира и на старије моделе, какви су сада у употреби у српском ратном ваздухопловству.

Његовим карактеристикама треба додати домет откривања циљева у ваздуху од 120 километара и могућност истовременог гађања четири циља.

Највећа предност авиона „миг 29“ са новим радаром су ракете ваздух–ваздух Р-77, домета од чак 80 до 110 километара, која се радарски наводи на циљ.

Радар „жук Н-010МЕ“ открива и циљеве на земљи, и то тенк на 25 километара, а мост на пример на 120 километара.

Модернизовани „миг 29“, опционо, може да носи две врсте „паметних“ ласерски, ТВ или радарски навођених пројектила, Кх-25 са бојевом главом од 90 килограма и Кх-29 од 320 килограма.

Такође, корпорација „миг“ у комбинацији са радаром „жук Н-010 МЕ“ нуди и антирадарске ракете Кх-31П за уништавање радара непријатељске противваздухопловне одбране, као и ласерски вођене авио-бомбе тежине 500 килограма.

Фото: www.migavia.ru
Фото: www.migavia.ru

Оклоп на поклон

У руском пакету налази се и 30 тенкова Т-72С, што значи да ће Војска Србије први пут добити тенк са активно-реактивним оклопом и могућношћу лансирања ракета из цеви тенковског топа.

Реч је о модернизованој верзији совјетског тенка Т-72, сличној нашем тенку М-84, али ипак савременијег и са већим борбеним способностима.

Топ је модернизована верзија топа који користи наш М-84, а предност је боља стабилизација цеви, односно већа прецизност, као и могућност лансирања ласерски навођене противоклопне ракете типа „свир“ или „рефлекс“.

Ракете имају домет од четири, односно пет километара, лете брзином од 340 и 284 метра у секунди, пробијају оклоп свих савремених тенкова.

Јавно предузеће „Југоимпорт СДПР“ има програм модернизације тенка T-72, и то уградњу бољег наоружања, оклопа, јачег мотора и оптичко-електронских система.

Донација 30 оклопних возила БРДМ-2, које Војска Србије има у наоружању и наследила га је од ЈНА – можда звучи чудно, јер је реч о времешном возилу, али са великим потенцијалом за модернизацију.

Многе земље, углавном из бившег СССР-а, раде модернизацију БРДМ-а и углавном се ради на јачању мотора, уградњи додатног оклопа и савремених оптичко-електронских система.

Србија има пројекат модернизације БРДМ-а, и то у оклопно-извиђачко возило „курјак“ и тај пројекат је развијен још пре десетак година.

Суштина пројекта је додавање оклопа на возило, уградња америчког дизел мотора „АМ генерал“ од 6.500 кубика и 173 коњске снаге (исти користе и амерички „хамери“), као и опреме за извиђање и навођење ариљеријске паљбе дању и ноћу у свим временским условима.

„Курјак“ има три стална члана посаде и може да превезе још пет војника, а осим за извиђање и навођење артиљеријске ватре, може се користити у мировним мисијама и противтерористичким операцијама.

На пример, у Специјалној бригади Војске Србије један тим специјалаца чини 10 људи, тако да би са два БРДМ-а тим специјалаца могао да ефикасно дејствује тако што један другог подржавају и покривају у борби. „Курјак“, као и БРДМ-2 има амфибијска својства, односно може да плови.

ИЗВОР: РТС, ГОРАН ЈАНИЋИЈЕВИЋ

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена