Видиковац Зеленика нова атракција Бајина Баште

0 1.545

Бајина Башта је општина позната по бројним туристичким атракцијама од којих посебно занимљиве тачке представљају видиковци. Од овог августа поред надалеко чувене Бањске стене, Соколарице, Сјенича, Капије Подриња и других ово подринско место краси и нови уређен видиковац Зеленика.

Видиковац назван по имену које за Дрину Срби користе вековима налази се поред пута Перућац – Митровац и са њега се пружа један од најлепших погледа на Дрину, ХЕ „Бајина Башта“ и језеро Перућац.  На каскадном платоу урађена је дрвена ограда и постављено шест наткривених објеката, модерно и функционално дизајнираних, са столицама, столовима и лежаљкама који посетиоцима пружају посебан угођај и уживање у изузетном погледу на овај део Подриња у Србији и Републици Српској.

Остало је још да се поставе инфо табле и пратећа инфраструктура, а званично отварање је планирано за средину септембра. Иако, радови на уређењу нису завршени у потпуности бројни туристи већ посећују овај локалитет.

Инвеститор изградње и опремања видиковца Зеленика је ЈП „Национални парк Тара“ уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине и Уникредит банке Србија ЈСЦ. Радове на видиковцу изводи Грађевинско-занатска радња III Д ГОЛУБ из Бајине Баште.

Пројекат за видиковац израдио је београдски Сиар Студио ДОО, а финансиран је од стране Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена