Зимски распуст на Тари

0 728

За зимски распуст на Тари готово да нема слободног места, иако нема снега, ни зимских спортова за које су спремљени ски лифтови. Пуни хотели су на тој планини од почетка године, а и прошле године забележили су добру посету.

Зимски распуст на Тари је почео по готово пролећном времену, на планинских петнестак степени. Снега ни у траговима, али брзо се нађе замена за зимске спортoве, а гости и они који су ту први пут или већ имају вишегодишњи тарски „стаж“, не жале за зимом, јер су лако нашли друга интересовања.

Бањска Стена

Бака која је с унуком стигла први пут на Тару каже  да им је дивно иако су се припремиле за снег, а девојчица додаје да има довољно садржаја и у хотелу и около.

Четворогодишњој Тари из Београда ово је први боравак на планини чије име носи, а њена мајка је ту долазила као дете. За групу гостију из Ниша недостатак снега није проблем, а како кажу, добро је да деца распуст проведу на планини, да се упознају с природом, биљкама, да бар на тренутак изађу из света гаџета, таблета и интернета.

Шетња тајновитом планином најчешћи је избор, без обзира на све већи број других садржаја, и она је на Тари посебна.

Планину Тару чини огромно пространство, хиљаде хектара, највећим делом под шумама и мало познато. Шетња уређеним стазама најбољи је начин откривања Таре.

Да је све више оних који за одмор и распуст бирају мир и тишину Таре, говоре подаци, али и најаве за пролеће.

„За пролеће имамо неколико великих семинара и најаве индивидуалних гостију, сада су нам најбројније породице с децом и интересовање је заиста велико па смо прошле године имали 20 одсто посетилаца више него у 2014. години“, каже Невена Станисављевић, пи-ар Војне установе „Тара“.

Само је „Оморика“ прошле године имала 27 хиљада гостију уз 90 хиљада ноћења, 12.000 више него предходне што све иде у прилог расту туристичке популарности Таре.

Аутор: Славица Јовановић

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена