„Да ли бисте исто одлучили и да је мој син избо Американца?“

0 388

Београд – Срето Ћулафић, отац Тома Ћулафића (19), кошаркаша којег је на Калемегдану ножем убо малолетни Американац Лукас В. (17), каже да је огорчен постигнутим договором тужилаштва и Лукаса да му се само изрекне васпитна мера извињења избоденом младићу!

Ћуфлагић

„Какво извињење, какви бакрачи… Тај Лукас је покушао да убије мог сина, потом је покушао да побегне из земље, а казна за то му је само – извини! Признајем, осећам се преварено као отац и држављанин ове земље, питам се да ли је то правда и где су сада тужиоци и судије. Зашто ћуте? Да ли би исту такву одлуку донели и да је обрнута ситација. Жалићу се свима, а од надлежних захтевам јасно да кажу да ли је ово правна држава или анархистичка“, видно изнервиран прича Срето.

Према његовим речима, горак укус у устима има и зато што се осећа изневереним од свог адвоката.

„За договор Лукаса с тужилаштвом ни мој син ни ја нисмо знали, а тог дана адвокат Горан Петронијевић нам је саветовао да се не појавимо на суду. И шта је он урадио, отишао је тамо и дао легитимитет неком договору на који ми нисмо пристали. Због тога ћемо поднети тужбу против нашег адвоката, а с Американцем ћу се свим правним средствима разрачунати. Истина и правда морају да победе и тада ће неко одговарати и за преиначење оптужбе од покушаја убиства до лаких телесних повреда „, децидан је Срето Ћулафић.

Кошаркаш је избоден 25. октобра, а нож му је прошао поред срца. Он је седео са другарима када је наишао Лукас са пријатељима и питао их да ли имају марихуану. Када су им рекли да немају, Американац је убо Ћулафића ножем.

Извор: Ало

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена