ЗЛАТИБОР: Летњи камп за студенте из Србије, Енглеске, Кине, Африке и Америке

0 438

Од 19. до 26. јула на Златибору, у оквиру „ЕУС“ летњег кампа борави 80 студената  како из Србије тако и из иностранства, из  Енглеске, Кине, Америке  и Африке .Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, посетио је студенте и пожелео им добродошлицу на Златибор, рекавши том приликом да га радује чињеница што је Златибор домаћин студентима из целог света. У нади да ће Златибор и убудуће бити место одржавања ове летње школе, председник је истакао да ће се у наредном периоду радити на оспособљавању аеродрома како би се свим гостима из иностранства олакшао долазак на Златибор.

златибор
Приликом посете кампу Стаматовић је разговарао и са Норвешким  новинаром Кристијаном Кашом, који је гост кампа и чест гост Златибора. Каш је аутор  веб странице sorryserbia.com   где се залаже за истину о Косову,  која има преко 50 000 прегледа. У разговору са председником похвалио је развој Златибора и позитивно оценио рад Српске народне партије чији је Стаматовић члан Председништва.

Организација „ЕУС“ Србија постоји у 152 земље света, а код нас ради већ 25 година. Говорећи о летњем кампу на Златибору, директор ове организације Самуил Петровски,   рекао је да је идеја кампа дати младим људима мотивацију и наду за живот. Летња школа на Златибору бави се учењем хришћанске етике, енглеског језика, затим како се организовати у тиму а неизставно је и  дружење и развијање међусобних односа.
Верујући да су студенти будућност Невладина организација „ЕУС“, настоји да спроведе свој главни циљ, да студенти пронађу себе, донесу неке важне одлуке у животу које ће их касније пратити у њиховим каријерама , без обзира који факултет студирају.

злати
На питање о утисцима о боравку на Златибору, Петровски је рекао, да је Златибор у последњих десет година, колико он већ долази, доживео велики прогрес,  као и да постаје озбиљна међународна дестинација. Искористио је прилику и да се захвали председнику општине Чајетина на добродошлици.

Утисци студената:
Давид Кајумби и Џон долазе из Африке, студенти су Медицинског факултета Универзитета у Београду, одушевљени су климом и природом на Златибору, а посебно истичу да се одлично проводе на кампу.Кажу да имају доста пријатеља у Србији  као и да им Србија веома прија.
Фредерик из Сијетла каже да је упознао много добрих људи и да су Златиборци добри домаћини. Боравећи на кампу на Златибору, научио је много добрих ствари које ће моћи да примени и када се врати кући.
Ема Матсуи као студент биологије посебно истиче нестварну природу која окружује Златибор, воли да шета и каже да је одушевљана брдима која никада неће заборавити.
Лиз и Пaтрик из Лoндoнa први пут су на Златибору, желе поново да дођу, а Лиз је рекла да је одушевљена концептом наших кафића и кафана и да таквих нема у Енглеској.

Извор: Туристичка организација Златибор

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена