ЖИРИ ОСМОГ БАШТА ФЕСТА

0 813

Веома смо срећни што је дошао тренутак да вам представимо жири  осмог Башта феста!

Главни жири састоји се од три члана и то: Бранке Катић, глумице из Србије, Ивана Бакрача, редитеља из Црне Горе и Асје Крсмановић, драматуршкиње и селекторке Сарајево Филм Фестивала у категорији студентски филм. Награде ће бити додељене за: најбољи филм у целини (Златна имагинација), најбољу мушку и женску улогу (Златна интерпретација). Жири има право да додели и две специјалне награде, као и да неку од награда подели или не додели.

На трећем Башта фесту успостављена је специјална награда за најбољу камеру (Златна визуелизација), која се додељује уз подршку рентала «Cineplanet». Жири осмог Башта феста за ову награду биће Микша Анђелић, директор фотографије из Србије.

Жири младих сачињен од средњошколаца из Бајине Баште такође додељује своју награду за најбољи филм, а њихово учешће у самом програму подстиче критички став локалне омладине. Овогодишњи Жири младих чине: Тијана Спасојевић, Вања Јевтић и Немања Јовановић.

Овогодишњи Башта фест, под слоганом OFFLINE траје од 1. до 4. јула, на добро познатим локацијама у Бајиној Башти. Прва три дана жири ће под отвореним небом оцењивати 30 филмова из 21 земље, док ће последњег дана фестивала публика имати прилику да погледа дебитантско остварење редитеља Немање Ћеранића, Лихвар. Поред филмског програма, Башта фест и ове године организује Башта питцх, радионицу за младе филмске ауторе из земље, као и радионицу “Најглупљи филм”, намењену младим Бајинобаштанима. Током целог фестивала у у Галерији Установе „Култура“ Бајина Башта, биће постављена изложба филмских плаката, “Трагови једног времена”.

Више информација о члановима жирија, филмском и пратећим програмима можете пронаћи на нашем сајту http://www.bastafest.com/

Дрина инфо портал

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена