Xross Challenge 2015: Природа на Тари намучила такмичаре

0 483

Најтежа и највећа ауто-мото трка у Србији, Xross Challenge је успешно завршена протеклог викенда на Тари. У најтежој класи очекивано је доминирао летећи Миха Шпиндлер, а бројни гледаоци су напокон гледали велику трку са чак 200 такмичара који се не боје повреда и блата!

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

Тара и ендуро су оживели! Протеклог викенда на овој планини 200 такмичара на 200 гласних мотоцикала дошли су да се ухвате у коштац са суровом природом и дају све од себе како би се изборили за титулу тренутно најтеже и најмасовније трке у Србији – Xross Challenge. Мирна, али и те како дивља Тара је у рукама организатора Xross тима такмичарима пружила оно најекстремније, па су задаци већ на самом старту били прилично тешки. Првог дана трке одржан је пролог који је, како смо имали прилике да видимо, био врло захтеван. Такмичари су за што краће време на својим мотоциклима морали да пређу густо збијене препреке које су их чекале на полигону. Овде говоримо о великим балванима, шљунку, блату и осталим „недружељубивим“ подлогама.

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

Најумешнији у овом делу трке био је и фаворит, Миха Шпиндлер који је за свега 2 минута и 36 секунди прелетео све препреке које су му се нашле на путу, што је скоро дупло брже од просека осталих возача. У истом маниру Словенац је наставио и у недељу када је почела трка за најтежу Класу А. Траса дуга преко 100 км и пуна претешких деоница била је савршена позорница  за жељене али и нежељене вратоломије возача у којима су гледаоци уживали, навијали, али и помагали возачима. Наравно, најатрактивнији за гледање био је брзи Шпиндлер коме је за тих 100 км тешко проходних терена било потребно два сата и пет минута, оставивши другопласираног скоро пола сата иза себе. Летећи Миха је свакако овогодишњи Xross ендуро првак који с правом носи титулу једног од десет најбољих хард-ендуро возача на свету и који је својим учешћем увеличао Xross Challenge трку.

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

Класа Б, нимало лакша за такмичаре донела је муке на сваком кораку, али и срећу на лицу такмичара када су завршили трку – најсрећнији био је Горазд Зупан. У Класи Ц славио је Давид Драгићевић, а на „великим моторима“ у Класи Тешкаши био је малтене фото-финиш и победио је Милош Дишковић, док је код Супертешкаша најбржи био Лука Бетевић.

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

–Презадовољни смо одзивом такмичара који су дошли да учествују на Xross Challenge трци, сви возачи су презадовољни стазама и организацијом, а такође, интересовање код гледалаца је било заиста велико. Тако да је трка успешно окончана, а на нама је да убрзо кренемо у планирање изазова за следећу годину – кажу из Xross тима.

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

Други ендуро изазов је завршен, Тара је свима приредила прави пакао, а Xross тим је са овом трком доказао да је успео да једну, за Србију непознату, грану спорта популаризује до те мере да постане највеће такмичење на два точка код нас.

Xross Challenge 2015 - Priroda na Tari namučila takmičare

ПОБЕДНИЦИ ПО КЛАСАМА:

КЛАСА А

Име и презиме време
1.Миха Шпиндлер 2:05:08
2.Марко Јагер 2:27:55
3.Матеј Штусај 2:30:47

КЛАСА Б

1.Горазд Зупан 1:31:59
2.Иван Продановић 1:42:58
3.Тодор Стаменковић 1:45:49

КЛАСА Ц

Давид Драгићевић 0:43:20
Бруно Јовановић 0:47:08
Мирад Маглиц 0:48:43

КЛАСА СУПЕРТЕШКАШИ

Лука Бетевић 0:37:30
Иван Николић 0:40:30
Жељко Шпољарић 0:42:53

КЛАСА ТЕШКАШИ

Милош Дишковић 0:39:20
Стеван Станковић 0:39:24
Свен Ерић 0:43:05

xross-team.com

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена