Влада Србије: За обавештавање јавности о вирусу корона задужен је Кризни штаб

0 612

Влада Србије одредила је Закључком који је усвојила је 28. марта да се обавештења о предузетим здравственим мерама и другим информацијама које се односе на лечење ковида 19 дате од стране неовлашћених лица не могу сматрати тачним и провереним и упозорила да се за такво понашање може сносити одговорност за ширење дезинформација у ванредном стању.

Влада Републике Србије насловна

У Закључку који је објавио Службени гласник наводи се да информисање становништва о стању и последицама заразне болести представља посебну меру за заштиту становништва од заразне болести.

Влада Србије наводи да је у условима ванредног стања апсолутни императив да грађани добију искључиво проверене и тачне информације у вези са стањем и последицама око ковида.

За обавештавање јавности, закључује Влада Србије, задужен је Кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид 19 на чијем је челу председница Владе Србије, па сва обавештења даје она или лица које овласти Кризни штаб.

Градоначелници и председници општина, односно штабови за ванредне ситуације локалних самоуправа, задужују се да све информације у вези са стањем и последицама заразне болести усмеравају искључиво ка Кризном штабу, констатује се у закључку, преноси Танјуг.

Здравствене установе и здравствени радници информације у делу мера које сами спроводе достављају надлежном заводу, односно институту за јавно здравље, који их даље доставља Кризном штабу.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена