УЖИЦЕ: Наставља се градња спортске хале

0 494

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић потписали су уговор о наставку изградње спортске хале у Ужицу, кроз пројекат министарства “Заврши започето”.

„Потписивање оваквог уговора није само мртво слово на папиру, већ значи велики корак унапред. Желимо да остане нешто иза нас, али нешто на чему можемо да градимо успехе, нешто што је завршено, а не да остане на пола урађено. Управо зато смо и покренули пројекат „Заврши започето“ у оквиру којег желимо да све објекте и радове који су почели и стали у неком моменту, завршимо и омогућимо свима што боље услове“, рекао је Удовичић.

Удовичић

“У Србији постоји 260 незавршених спортских објеката. Желимо да завршимо те објекте и подаримо их грађанима Србије. Само децентрализацијом спортске инфраструктуре можемо да очекујемо врхунске спортске резултате, али и да ширимо базу за рекреацију, која је, такође, битна, јер је свако пето дете у Србији гојазно. Ако се са тим проблемом не изборимо, неће имати ко да настави славну спортску историју Србије”, поручио је Удовичић.

Радови на изградњи хале у насељу Крчагово обустављени су већ неколико година због проблема са извођачем радова. У овај објекат, чија је укупна вредност 110 милиона динара, до сада је уложено 46 милиона, а за наставак радова Министарство омладине и спорта обезбедило је осам, а град преко 16 милиона динара.

Радове на завршетку спортске хале у Крчагову изводиће Јединство из Севојна, а уколико не буде изостала подршка министарства, објекат би требало да буде завршен наредне године.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена