У Златиборском округу без струје 2.600 потрошача

0 479

Влажан и тежак снег који од ноћас пада у Златиборском округу изазвао је кварове на далеководима услед чега је 2.600 потрошача од јутрос без струје, потврђено је Танјугу у Електродистрибуцији Ужице. “Тренутно без струје је 1.600 потрошача у општини Чајетина у местима Љубиш, Водице и Семегњево, у Пријепољу струју нема 600 потрошача, Новој Вароши 300 и 100 потрошача у општини Бајина Башта. Екипе су на терену и кварови се отклањају. До краја дана струју ће добити сви потрошачи”, рекао је Танјугу руководилац Сектора за управљање Огранка ЕД Ужице Душан Шуњеварић.

Према информацијама Зимске службе Путева Ужице, сви путни правци у Златиборском округу су проходни.

Снега има од 3 до 4 центиметра на магистралном путу од Ужица ка Црној Гори, а на снази је само забрана за шлепере преко Дебелог брда.

Све екипе зимске службе ужичких Путева су на терену и чисте снег са коловоза који јаким интензитетом пада од 23 часа синоћ .

Начелник Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио да је на подручју Златибора због падавина дошло до искакања електричних водова, тако да је око 2000 домаћинстава без струје, додавши да су екипе на терену.

Извор: glaszapadnesrbije.rs

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена