„Tribalion“ u subotu na Tari

0 574

Na padinama planinske lepotice Tare, u subotu, 19. maja 2018. godine će biti održano prvo izdanje trke sa preprekama „Tribalion“. Ovakve trke (Obstacle cource race) su sve popularnije u svetu a sudeći po interesovanju za ovu trku u Bajinoj Bašti možemo očekivati da Tara i gradić u Podrinju u budućnosti privlače sve veći broj ljubitelja ovog adrenalinskog sporta.

Foto: Promo
Foto: Promo

Na širem prostoru Kaluđerskih bara u subotu nas očekuje učešće preko 290 najspreminijih takmičara iz Srbije i regiona. Organizator trke Fitnes centar „No.1 gym“ iz Bajine Bašte poziva sugrađane i goste na planini Tari da za vikend podrže takmičare u borbi sa preprekama i sa vremenom.

Trke sa preprekama su adrenalinski, avanturistički sport u kome takmičari imaju za cilj da prođu zadatu (obeleženu) stazu, savladavajući različite prepreke poput penjanja preko zidova, nošenja tereta, penjanja uz konopac, prelaženja vodenih površina konopcima, plivanje, puzanje kroz blato i mnoge druge.

Prvo izadanje Tribalion-a održaće se na stazi dugoj 18 kilometara na kojoj je postavljeno oko 30 izuzetno atraktivnih i zahtevnih prepreka. Pored snage i izdržljivosti, od suštinskog značaja za sve takmičare će biti i mentalna snaga. Svi koji to uspeju da završe trku su istinski pobednici.

Pored trke od 18 kilometara „Tribalion čelendž“ biće organizovana i trka od 9km, sa 15-20 prepreka „Tribalion grin“, za sve one koji se možda ne osećaju dovoljno spremnim da se okušaju u dugoj trci. Takođe, kao uvertira za glavnu trku, biće organizovana i dečija trka, na kojoj mogu učestvovati deca do 14 godina starosti, s tim da uz decu do 6 godina učestvuju i roditelji kao pratnja. Prepreke će biti prilagođene uzrastu dece.

Tribalion 2

Bodovanje takmičara na trci je pojedinačno. Pored toga, svi takmičari koji prijave svoje timove, ulaze i u plasman timova. Timovi broje najmanje po četiri takmičara i mogu biti muški, ženski i mešoviti. Ovim trka postaje zanimljivija, a dozvoljena je i međusobna saradnja i pomoć među članovima tima prilikom prelaska preko prepreka.

Otvaranje manifestacije je u 10.40 a start trke u 11 časova. Očekivani dolazak takmičara na cilj je oko 13 časova. Proglašenje pobednika je u 16.30 kod hotele Beli Bor a zatim sledi žurka na otvorenom za sve takmičare i posetioce. Dečija trka počinje u 09.30 časova.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena