ТАРА: Путни правци проходни

0 319

Сви путни правци ка Златибору, Мокрој Гори, Тари и Кадињачи су проходни, изјавио је Тањугу Милан Илић из Зимске службе ужичких Путева у Мачкату.

Све екипе зимске службе су на терену и чисте снег, кога на коловозу нема, али се возачима препоручује да прилагоде вожњу условима на путу. За сада нема забране за теретна возила и шлепере и саобраћај се одвија нормално, рекао је Илић Тањугу.

Панорама Бајине Баште
Панорама Бајине Баште

Иначе, како је саопштио Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије, у западним и југозападним деловима Србије се очекују обилније падавине, а на планинама и снег. Обилније падавине од 20 до 40 милиметара се на основу метеоролошког упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије очекују и данас пре подне у југоисточним и источним крајевима земље.

Министарство унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуације, сходно добијеном метеоролошком и хидролошком упозорењу, обавестио је команданте окружних, градских и општинских штабова за ванредне ситуације да предузму све активности у спровођењу оперативних и превентивних мера у склопу јединственог система заштите и спасавања, посебно на одбрани од поплава на водотоковима другог реда и спречавању појаве „урбаних поплава“.

Припадници Сектора за ванредне ситуације, заједно са осталим надлежним службама непрекидно прате стање на терену, наведено је у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена