ТАРА ОПЕН 2022: Велики карате турнир у Бајиној Башти окупио преко 350 такмичара

0 365

У недељу, 29. маја, у спортској хали у Бајиној Башти одржан је интенационални карате турнир „Тара Опен“ који је окупио преко 350 такмичара из 32 клуба.

Овај престижни турнир отворио је Славољуб Пипер председник Карате федерације Србије и од пре неки дан потпредседник Европске карате федерације. Он је подсетио на најновије успехе српских каратиста на великим такмичењима и изразио очекивање да и на овом турниру стасавају нови освајачи медаља на великим светским такмичењима. Такмичаре и госте градића у Подрињу испред општине Бајина Башта поздравио је Миленко Ордагић, заменик председника општине Бајина Башта.

Учешће на турниру су узели бројни клубови из Србије и Републике Српске све од Бора до Бијељине и од Зубиног потока до Суботице. КК „Омладинац“ имао је највише такмичара и највећи број освојених медаља али као клуб домаћин није учествовао у такмичењу у генералном пласману клубова. Каратисти из Бајине Баште освојили су 13 златних, 5 сребрних и 18 бронзаних медаља.

Најбољи клуб у генералном пласману је „Жеља Ипон“ из Сребренице, други је „Винер Чиви“ из Шапца, а трећи „Борац“ из Чачка.

Миленко Ордагић са представницима најбољих клубова у генералном пласману

Представници Карате федерације Србије су изразили задовољство врхунском организацијом турнира, а из КК „Омладинац“ најављују да у наредном издању турнира планирају још већи број учесника и представнике већег броја земаља.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена