СПЕЦИЈАЛЦИ У СКЕЛАНИМА: Претресли кућу бившег ратног команданта Сребренице и ухапсили му сина

0 487

МУП РС синоћ је у Скеланима извршио претрес на две локације од којих је једна кућа у власништву команданта Армије РБиХ у Сребреници Даута Тихића, одборника СББ-а у Скупштини општине Сребреница, и том приликом ухапсила његовог сина рођеног 1982. године.

МУП РС саопштио је да је да је претрес и хапшење извршено у циљу проналаска минско-експлозивних средстава. Tом приликом специјалци су привели сина команданта Армије РБиХ у Сребреници Даута Тихића који иначе живи у Стокхолму, а у БиХ је дошао да помогне родитељима у припремама за зиму.

Тихић је плачући казао да је јако узнемирен овим претресом и хапшењем сина нарочито што су га с кућног прага одвели специјалци с дугим цевима без налога о хапшењу, а речено им је да је дошла анонимна пријава у којој се чак спомиње и тероризам!

– Они су претресли сву моју покретну и непокретну имовину тражећи неки експлозив који наравно нису пронашли и код мене га неће наћи. Ја им поручујем, мене неће отерати одавде. Ово је атак на све виђеније повратнике у Подрињу – истакао је Тихић који је целу ноћ провео у полицијској станици, а ангажовао је и адвоката.

Он је појаснио да он већ дуже време има притиске од стране власти у РС-у, а да му је у овим тешким тренуцима помоћ пружио начелник Сребренице Ћамил Дураковић.

– Константно сам на вези с њим и нуди ми сву могућу помоћ. Срамотно је да ме није позвао ни председник СДА Бакир Изетбеговић, чак ни председник моје странке СББ-а Фахрудин Радончић. Из СДП-а сам добио позив од једне пријатељице.

Извор: Курир

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена