Скупштина бира директоре јавних предузећа и установа

0 566

За уторак, 13. новембар заказана је седница Скупштине општине Бајина Башта, а међу најважнијим тачкама дневног реда је одлуке о ребалансу буџета и именовање директора јавних предузећа и установа.

Општина Бајина Башта насловна

Како је наведено у образложењу предлога Ребаланса буџета општине Бајина Башта основни разлози су планирање недостајућих средстава на појединим апропиријацијама за које се показало да неће бити довољне за финансирање свих планираних активности.

За директора Јавног предузећа за производњу и испоруку топлотне енергије „ББ терм“ предложен је дипломирани машински инжењер Предраг Анђић док је за директора Јавног комуналног предузећа „12. септембар“ предложен дипломирани инжењер индустријског инжињерства Дејан Филиповић.

Пред одборницима ће се наћи и решење о именовању професора историје Дејана Млађеновића за директора Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“ и дипломираног економисте Раде Сарић за директора Народне библиотеке „Милош Требињац“.

Одборници ће одлучивати и о давању сагласности на предлог уговора о привременом поверавању обављања делатности градско-приградског превоза путника на територији општине Бајина Башта предузећу „Ракета Аћимовић Бјеличић“ д.о.о.

У образложењу предлога за измену и допуну Програма пословања ЈКП „12. септембар“ каже се да до тога долази због велике количине смећа у граду и приградским насељима па је потребно повећати динамику изношења смећа како се не би стварале дивље депоније.

Одборници ће разматрати и нацрт Одлуке о усклађивању Одлуке о оснивању Установе Спортско-туристички центар „Бајина Башта“ са Законом о туризму у оквиру које је предвиђена и промена назива фирме у Туристичку организацију „Тара Дрина“.

На седници ће се наћи и предлог за отуђење из јавне својине више непокретности у власништву општине Бајина Башта међу којима је и парцела у Перућцу на којој се налази зграда бивше полицијске станице. Такође се предлаже продаја и више парцела на територије Заовина на планини Тари.

На овој седници одборници би требало да донесу и одлуку о приступању доношења Статута општине Бајина Башта што је законска обавеза локалних самопурава за усклађивање Статута са изменама и допунама Закона о локалној самоуправи.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена