Сјајан почетак сезоне за Бајинобаштане у планинском трчању

0 295

Претходног викенда, у организацији СД „Јасеница“ из Смедеревске Паланке, одржано је прво издање „Божићне брдске крос трке Кудреч 2020“. На занимљивим теренима око језера Кудреч, по изузетно тешкој стази, прекривеној блатом и другим „изненађењима“, учествовало је више од 150 такмичара из свих крајева Србије. Бајину Башту су представљали Предраг Драгичевић, Дијана Живановић и Никола Живановић из „Тара Ултра Траил тима“ и Дејан Тимотијевић и Бојан Аврамовић из Планинарског клуба „Тара“.

Бајинобаштани на трци Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“
Бајинобаштани на трци Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“

На стази дугој „само“ 12 километара, са око 350 метара кумулативног успона, остварени су сјајни резултати. Сви такмичари из градића у Подрињу пласирали су се у првих дванаест. Посебно треба истаћи Предрага Драгичевића, који је маестралном трком надмашио противнике и у мушкој конкуренцији заузео прво место. Дијана Живановић је оправдала потајна очекивања и, такође, победила у својој категорији. Дејан Тимотијевић и Бојан Аврамовић су заузели сјајно осмо, односно 10. место у својим категоријама, док је Никола Живановић био једанаести.

Дијана Живановић и Предраг Драгичевић Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“
Дијана Живановић и Предраг Драгичевић Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“

„Стаза је била у веома лошем стању јер је претходних дана пало доста кише и снега, тако да је било јако тешко остати све време на ногама. Наравно, и то је једна од лепота овог спорта. Да се саживите са природом у свим њеним облицима и уживате у свакој трци! Постигли смо одличне резултате и један смо од бољих градова на трци! Добре и озбиљне трке нас тек очекују!“ – истиче Предраг Драгичевић Пеки, победник трке у мушкој конкуренцији.

Предраг Драгичевић Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“
Предраг Драгичевић Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“

Бајинобаштанске тркаче очекује доста јаких трка у Првенству Србије у планинском трчању и Sky Running националној серији, као и неколико ултра маратона од преко 100 километара.

Дејан Тимотијевић и Бојан Аврамовић Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“
Дејан Тимотијевић и Бојан Аврамовић Фото извор: „Тара Ултра Траил тим“

Удружење „Тара Ултра“, за јул 2020.године припрема велику трку „Тара Ултра Траил 2020“, са тркама од 120 км, 60 км, 25 км, 12 км, као и трку са псима, на теренима Бајине Баште и Националног парка Тара. Већ сада пријављени такмичари из чак осам земаља, довољно говоре о томе да нас очекује изузетан тркачки догађај. Из удружења „Тара Ултра“  користе и ову прилику да позву све жељне изазова да се пријаве за први „Тара Ултра Траил“ и осетите све лепоте трчања у природи по најлепшим крајевима у региону.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена