ROGAČICA: 8. Preobraženjski kotlić

0 661

Crkva Hristovog Vaznesenja u Rogačici i mesna zajednica Rogačica po osmi put ove godine organizuju Preobražnjski kotlić. Ova tradicionalna manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj kako takmičara tako i posetilaca koji uživaju u ribljoj čorbi i bogatom kulturno-umetničkom programu.

Pobednička ekipa iz prošle godine
Pobednička ekipa iz prošle godine

Ove godine centralni deo manifestacije će se kao i ranije održati na prostranom platou ispred crkve u Rogačici a očekuje se još veći broj ekipa. Svake godine na ovoj manifestaciji u takmičarskom delu učestvuje između 25 i 35 ekipa a za ovu godinu je već potvrđeno učešće i ekipa iz Republike Srpske.

Prijavljivanje ekipa je moguće do 15 časova na sam dan manifestacije  a u 17 časova je predviđeno predavanje ribljih čorbi žiriju za ocenjivanje. U toku rada žirija Crkvena opština Rogačička je obezbedila zanimljiv kulturno-umetnički program a u 19h je proglašenje pobednika i najbolje riblje čorbe. Organizatori su za najbolje ekipe obezbedili prigodne nagrade a sve dodatne informacije o manifestaciji možete dobiti na 064/2833148.

Tekst: Drina Info portal

Foto: Večernje Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena