Расписан тендер за изградњу прве фазе понтонске плаже на језеру Перућац

0 1.090

Општина Бајина Башта расписала је тендер за изградња понтона-плаже са два базена и приступним мостом на језеру Перућац. Реч је о првој фази пројекта чија је вредност процењена на 24 милиона без ПДВ-а.

Техничком документацијом предвиђено је да понтон – плажа буде постављен на истој локацији на којој се налази постојећа понтонска плажа која је већ деценијама омиљено купалиште у овом делу Србије.

Укупна пројектована димензија понтона плаже је 63,30 x 15.15 m . Према пројекту предвиђено је да понтон буде повезан са обалом преко два приступна моста ширине 1,5 м и дужине 10 m

У средини понтона предвиђена су два базена за децу димензија 9 x 3 m, први дубине 1 m и други дубине 0,50 m.

Тендером се захтева од извођача да радове изведе у року од максимално 90 календарских дана. Рок за пријаву на тендер је 5. октобар.

Подсећамо да је помоћник председника општине Бајина Башта Петар Нешковић потписао уговор о реализацији овог пројекта са државним секретаром у Министарству туризма и омладине Урошем Kандићем. Уговором је предвиђено да Министарство туризма и омладине финансира реализацију пројекта „Језеро Перућац – наше море“ са 24 милиона динара.

Овај износ је највећи икада опредељен од стране министарства надлежног за туризам општини Бајина Башта и представља почетак решавања вишедеценијског проблема и недостатка адекватног купалишта на језеру Перућац. Пројекат за изградњу понтонске плаже на језеру Перућац са којим је Општина Бајина Башта конкурисала је наручен од стране Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта и уз испуњавање свих захтева струке и коришћење најновијих елемената узео је у обзир потребе савремених туриста који у све већем броју посећују дестинацију Тара Дрина Бајина Башта.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена