„Дани Српске у Србији“ ове године и у Бајиној Башти

0 727

У оквиру овогодишње манифестације „Дани Српске у Србији“, у Бајиној Башти ће, уз још десет градова и општина широм Србије, једанаесту годину заредом, Представништво Републике Српске у Србији организовати манифестацију „Дани Српске у Србији“. Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Фото: Представништво Републике Српске у Србији

Ова вишедневна манифестација учвршћује везу између српског народа са обе стране Дрине, а кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и културне баштине, представља природне лепоте, туристичка места и руте, угоститељство, кулинарство и вино, и презентује инвестиционе могућности.

Фото: Промо

У Бајиној Башти програм у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ почиње у петак где ће у оквиру књижевне вечери бити представљен Зборник докумената „Злочини геноцида над Србима у Сребреници у II светском рату“ и књига „Скупо плаћена побједа“. Исти дан је у градској галерији у Бајиној Башти и изложба „Rimski Municipium“ Скелани Сребреница.

Фото: Представништво Републике Српске у Србији

У суботу је представљање књига „Осаћани – наслеђе генерацијског искуства“ и „Солотник“ аутора Драгише Милосављевића. У недељу, 24. септембра, одржава се позоришна предства „Магареће године“ Дис позоришта из Бањалуке, а у понедељак је концерт музичког састава „Катера“ из Источног Сарајева.

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена