Интезивирани радови на чишћењу Бајине Баште

0 284

После еколошких акција у организацији Канцеларије за младе општине Бајина Башта настављени су радови на интезивном чишћењу и уређењу Бајине Баште. Простор на изласку из града, према манастиру Рача, где се и поред већег броја контејнера налазила значајна количина смећа изван истих је комплетно очишћен. На овом месту ће сутра бити постављена још два контејнера како би се могло прихватити сво смеће које се доноси.

Скретање ка манастиру Рача Фото: Дрина Инфо

Данас је такође од стране ЈКП „12. септембар“ поново комплетно очишћење простор код чувене кућице на Дрини, а радици овог предузећа ће убудуће простор у приобаљу кућице и на излетишту Рача чистити три пута седмично.

Чишћење платоа код кућице на Дрини Фото: Дрина Инфо

Председница општине Бајина Башта, Весна Ђурић,у изјави за Дрина Инфо апеловала је на суграђане да смеће одлажу искључиво у контејнере и да сви заједно поведемо много више рачуна о нашој животној средини.

– Имали смо ситуације да су празни контејнери били затворени, а поред њих су биле гомиле смећа. Позивам све суграђане да смеће одлажу искључиво у контејнере, да не бацају отпад у природу, а ми ћемо кроз наше службе и јавна предузећа максимално се ангажовати да одвожење смећа и хигијена буде на потребном нивоу. – изјавила је Ђурић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена