Радикали прикупили преко 100 000 потписа за укидање јавних извршитеља

1 370

Заменик председника Српске радикалне странке и народни посланик Александар Шешељ саопштио је да је СРС прикупила преко 100 хиљада потписа грађана који су против јавних извршитеља и за укидање те институције, те да је Скупштини Србије предложила потпуно нови Закон о извршењу.

Против извршитеља

Нови закон неће допуштати пљачке какве су нам се догађале у претходном периоду а које су нам донели јавни извршитељи – изјавио је Шешељ на конференцији за медије у Народној скупштини Републике Србије. Шешељ је на конференцији у Скупштини навео да се институција јавних извршитеља показала као неправедна и нехумана и да новим предлогом закона радикали жели да онемогуће да било ко остане без крова над главом.

„У новом предлогу прописујемо да нико не сме да остане без минимум 12 метара квадратних по особи стана и извршење враћамо у судове“, рекао је Шешељ. Он је рекао и да радикали сматрају да је ненормално да се треће лице толико богати из дужничко-поверилачког односа, да нико нема контролу над тим што раде извршитељи, и да је потребно да се та институција „што пре укине“ јер апсолутно не поштује људска права и људско достојанство грађана Србије.

Александар Шешељ

„Видећемо да ли ће власт да се оглуши на апел грађана који су потписали петицију“, рекао је Шешељ.

Дрина Инфо

1 коментар
  1. Goran каже

    Bravo seki kuci gde zive pa malo da se porazgovara.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена